Μοναδικός συνδυασμός φυσικών συστατικών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα,βότανα, αντιοξειδωτικά) που με φυσικό τρόπο διεγείρουν την ενδογενή παραγωγή και έκκριση της αυξητικής ορμόνης.
Η αυξητική ορμόνη (GH, Growth Hormone) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ορμόνες που επηρεάζουν ποικιλοτρλοπως την ανθρώπινη υγεία. Εκκρίνεται από την υπόφυση του εγκεφάλου και είναι απαραίτητη για τη σωστή σωματική ανάπτυξη, καθώς και την κυτταρική ανανέωση και ανάπλαση. Η GH εμπλέκεται στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών και είναι υπεύθυνη για ττην γραμμική αύξηση των οστών, την αύξηση της μυικής μάζας, την ανάπτηξη και εύρυθμη λειτουργία των οργάνων ( νεφροί, πάγκρεας, δέρμα, καρδιά, πνεύμονες κ.ά.). Επιπλεόν, συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τη διάθεση, τη μνήμη, τη συγκέντωση και την ποιότητα του ύπνου, ενώ λόγω της λιποδιαλυτικής της δράσης, σε συνδυασμό με την αύξηση της πρωτεϊνοσύνθεσης, βελτιώνεθ τη σύστατη και εμφάνιση του σώματος (αναλογία σωματικού λίπους και μυικής μάζας). Επαρκείς ποσότητες αυξητικής ορμόνης στον ανθ΄ρωπινο οργανισμό αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας,ενισχύουν τη δύναμη και τη φυσική άμυνα,βελτιώνουν την σεξουαλική λειτουργία και τις σωματικές επιδόσεις, και, επιπλέον, διατηρούν υγιές το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.
Η έκκριση της αυξητικής ορμόνης συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια της ζωής, με τις υψηλότερες ποσότητες να παράγονται κατά την περίοδο της εφηβείας. Ωστόσο, τα επιπεδά της, μειώνονται σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου. Εκτός από την ηλικία, αρκετοί παράγοντεςςίναι δυαντόν να επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή και έκκριση της ορμόνης σε υγιή άτομα, όπως το υψηλό φορτίο ελευθέρων ριζών, τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης και ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα, η ατελής πέψη και μειωμένη απιρρόφηση των αμινοξέων κτλ. Χαμηλά επίπεδα αυξητικής ορμόνης μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη κόπωση, μιυκή αδυναμία,απώλεια οστικής μάζας, έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, διαταραχές του ύπνου και άλλες παρόμοιες καταστάσεις που παρατηρούνται συνήθως μετά την ηλικία των 40.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ (Συνοιπτικά)
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν υποκατάστατο μίας υγιεινής διατροφής και δεν πρέπει
να αντικαθιστούν γεύματα.
Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.