iCalm 150 ml Vivus Radix

Out Of Stock iCalm 150 ml Vivus Radix
Προβολές: 5164 Κωδικός Προϊόντος: 729
Διαθεσιμότητα: Out Of Stock
29,20€
Ποσότητα: Καλαθι

Πληροφοριακά Στοιχεία

Supplement Facts

Δόση / Single Dose: 30 σταγόνες/drops

Ημερήσια δόση/ Daily dose: 3x30 σταγόνες/drops

 

Ενεργά συστατικά

Υγρό εκχύλισμα ολόκληρου φυτού λεονόρο (Leonorus cardiaca) 1:25 w/v

Υγρό εκχύλισμα ρίζας βιθάνιας (Withania somnifera) 1:25 w/v

Υγρό εκχύλισμα άνθεων φλαμουριάς (Tilia tomentosa) 1:50 w/v

Υγρό εκχύλισμα φύλλων και άνθεων κραταίγου (Cra-taegus oxyacantha) 1:50 w/v

Υγρό εκχύλισμα φύλλων ελιάς (Olea europaea) 1:50 w/v

Άλλα συστατικά/ Other ingredients: Νερό/Water, Αλκοόλη/Alcohol, Γλυκερόλη/ Glycerol

Το iCalm είναι μία μίξη υγρών φυτικών εκχυλισμάτων ειδικά σχεδιασμένη για την αντιμετώπιση του άγχους, την ενίσχυση της ήρεμης διάθεσης και χαλάρωσης, την υπέρταση, ταχυκαρδίες, ισχαιμικές και εξτρασυστολικές αρρυθμίες, ταχυαρρυθμίες καθώς και στηθάγχη. Τα βότανα που περιέχονται στη φόρμουλα αυτή λειτουργούν ιδανικά όλα μαζί και συμπληρώνουν το ένα τη δράση του άλλου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ιδιότητες συστατικών:

  • Leonorus Cardiaca:  Έχει μελετηθεί η αποτελεσματικότητα του βοτάνου ως ηρεμιστικό για την καρδιά και την αποφυγή θρόμβωσης των καρδιακών αγγείων. Θεωρείται πιο αποτελεσματικό ηρεμιστικό και καρδιοτονωτικό (δυναμώνει τις συστολές και επιβραδύνει τον ρυθμό) από τη ρίζα της βαλεριάνας. Δυναμώνει την καρδιά χωρίς να προκαλεί ένταση. Θεωρείται ειδικό ίαμα για την ταχυκαρδία, όταν προκαλείται από άγχος και άλλα παρόμοια αίτια. Συνίσταται στους πόνους του στήθους (ισχαιμικές αρρυθμίες) όταν συνοδεύονται από δύσπνοια και  αίσθημα πνιγμού. Επίσης έχει θετική δράση σε νευρασθένειες, αϋπνία, υστερία, επιληψία και αρτηριοσκλήρυνση των εγκεφαλικών αγγείων. Μπορεί να διεγείρει καθυστερημένη έμμηνη ροή, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανησυχία και ψυχολογική ένταση, είναι χαλαρωτικό, τονωτικό που βοηθά στις μεταβολές της εμμηνόπαυσης, ειδικά σε συνδυασμό με κράταιγο (Crataegus Oxeacantha). Έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και επουλωτικές ιδιότητες.
  • Withania Somnifera: Προσαρμογόνο, τονωτικό, κατά της αϋπνίας, νευροπροστατευτικό, αγχολυτικό και αντιστρεσογόνο. Αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντιπυρετικό, στυπτικό, ανοσοτονωτικό. (Αντενδείκνυται η χρήση σε συνδυασμό με χημικά αγχολυτικά, βαρβιτουρικά και ηρεμιστικά)
  • Tilia Tomentosa: Θετική επίδραση σε καρδιά και αρτηρίες, κανονικοποιεί - ρυθμίζει άλφα, βήτα και γάμα σφαιρίνες, ανάγει αλβουμίνες και Γ – σφαιρίνες, ανάγει Β – λιποπρωτεΐνες, ασκεί αγχολυτική και αντισπασμωδική δράση. Γενικά κατασταλτικό και ήπιο υπνωτικό, ηρεμιστικό, καταπραϋντικό, αγγειοδιασταλτικό. Δρα ταυτόχρονα στο κέντρο ύπνου  και στον άξονα επινεφριδίων – υποθαλάμου και στην αύξηση του ποσοστού σεροτονίνης με ηρεμιστική δράση. Αντιεπιληπτικό. Κατάλληλο για υπερσυναισθηματισμό, καρδιακό ερεθισμό και ήπια αρτηριακή υπέρταση προερχόμενη από άγχος καθώς και δυσπραγία χοληφόρων.
  • Crataegus Oxeacantha: Εξαιρετικό καρδιοτονωτικό. Κατάλληλο για αρτηριακή πίεση με αύξηση καρδιακής συχνότητας. Ευεργετικό για λιπώδη καρδιά, ταχυαρρυθμίες. Σε συνέργεια με τίλιο (Tilia Tomentosa) συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των εξτρασυστολικών αρρυθμιών, της στηθάγχης και της ανησυχίας. Κατάλληλο για ήπιας μορφής βραδυκαρδίες και μέτρια δράση ενάντια στην χοληστερόλη. Δράση σε θρομβώσεις. Περιέχει ακετυλοχολίνη, αδενίνη, Ca, K, Mg, Mn, Si, Selenium, Fe, Phosphorus, Zn. Ενισχύει τη συστολή διαμέσου αύξησης της δύναμης της  και προκαλεί επιβράδυνση του καρδιακού παλμού. Ρυθμίζει τον τόνο του συμπαθητικού νεύρου, προκαλεί αγγειοδιαστολή στεφανιαίων, έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες. Χαλάρωση περιοχής μικρών αρτηριδίων, κατά συνέπεια αύξηση όγκου παροχής στεφανιαίων με ελαφριά και έμμεση β-διέγερση του μυοκαρδίου. Καρδιοτροπική δράση στο σύστημα αρτηριακής  περιφερικής υπέρτασης καθώς ανάγει την αντίσταση των περιφερικών αγγειώσεων, συνεπώς ανάγει και το μεταφορτίο της καρδιάς αυξάνοντας ταυτόχρονα τον ελάχιστο καρδιακό όγκο και την καρδιακή παροχή. Καρδιοτονωτικό, ελαχιστοποιεί , ενισχύει και ρυθμίζει τον καρδιακό παλμό. Δύναται να μειώσει την υπερφόρτωση της καρδιάς.
  • Olea europea: Καθαρή υποτασική δράση, διαστέλλει αρτηρίες και τις κάνει πιο ελαστικές, ευνοεί τη διούρηση ανάγωντας τα οιδήματα και μειώνει το ποσοστό της ουρίας στο αίμα. Ως εκ τούτου, είναι το καλύτερο θεραπευτικό για την ιδιοπαθή υπέρταση, εγκεφαλική αρτηριοσκλήρυνση, υπερχοληστερολαιμία και δυσλιπιδαιμία, υπερτριγλυκεριδαιμία, νοητικές λειτουργικές διαταραχές αρτηριοσκληρωτικών υπερηλίκων, στηθάγχη, διαβητική αρτηριοπάθεια, ισχαιμική καρδιοπάθεια με αθηρωματική βάση, υπερτασική καρδιοπάθεια, υπερκοιλιακή ταχυκαρδία, νεφρική, εγκεφαλική, στεφανιαία κυκλοφορία,  αποστράγγιση και διέγερση (ηπατο-παγκρεατική), μείωση ολικής χοληστερίνης, ρυθμίζει τα ολικά φωσφολιπίδια, μειώνει την υπεργλοιότητα του αίματος δρώντας στη θρομβοφιλία, υπογλυκαιμική δράση.

Περιέχει οινόπνευμα. Διαλύεται σε νερό.

Χωρίς τοξικότητα και παρενέργειες.

Παρασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν υποκατάστατο μίας υγιεινής διατροφής και δεν πρέπει
να αντικαθιστούν γεύματα.
Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.