Κατηγορίες Προϊόντων

Weleda

Weleda
 WELEDA


ΙΔΡΥΣΗ
 
Η εταιρεία Weleda ιδρύθηκε στην Ελβετία το 1921 από την Ολλανδέζα γιατρό Ita Wegman  και τον επιφανή φιλόσοφο Rudolf Steiner. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε μικρούς και μεγάλους να αποκαταστήσουν την υγεία τους και διατηρήσουν το ευ ζήν. Αυτός ο στόχος υλοποιείται στην εταιρεία με τρόπο φυσικό, ηθικό, ασφαλή, χωρίς να γίνονται πειράματα σε ζώα και χωρίς να καταστρέφεται με οποιονδήποτε τρόπο το περιβάλλον.
 
ΤΟ ΟΝΟΜΑ WELEDA
 
Η ιστορική Weleda υπήρξε μια αξιοσέβαστη Γερμανίδα θεραπεύτρια και ιέρεια. Το όνομα καθαυτό προήλθε από τους Κέλτες σύμφωνα με τους οποίους  το όνομα “Velleda” αποδιδόταν σε σοφές γυναίκες που είχαν προφητικές ικανότητες. Ο Rudolf Steiner πρότεινε αυτό το όνομα για να εκφράσει το εν δυνάμει ιατρικό κίνητρο που οδήγησε στην δημιουργία της εταιρείας.
 
Σε αρμονία με την φύση
 
Το δέρμα μας αποτελεί ζωντανό κομμάτι του οργανισμού μας και απορροφά ότι απλώνουμε σε αυτό. Όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα με συνθετικά συστατικά, αυτά τα χημικά όχι μόνο μπορούν να ερεθίσουν την εξωτερική όψη του δέρματος μας αλλά μπορούν και μετά από μακροχρόνια χρήση να συσσωρευτούν στο σώμα μας και αυτό γιατί ο οργανισμός μας δυσκολεύεται πολύ να τα αποβάλλει. Αυτό είναι αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής μας αλλά δεν είναι ανάγκη να αποτελεί και τον κανόνα καθώς είναι στο χέρι αποκλειστικά του καθενός να κάνει κάτι γι’ αυτό.
 
Στην Weleda από την αρχή έχουμε πάρει μια απόλυτα συνειδητή απόφαση να αποφεύγουμε τεχνητά συστατικά και να χρησιμοποιούμε μόνο φυσικές πρώτες ύλες – πχ τα φυτά που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των προϊόντων μας καλλιεργούνται είτε οργανικά είτε βιοδυναμικά στα αγροκτήματα μας που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο επωφελείται και ο άνθρωπος αλλά και η φύση.
 
 
Ποιότητα
 
Με την χρήση αποκλειστικά φυσικών αιθέριων ελαίων, για τις φυσικές συντηρητικές τους ιδιότητες, αποφεύγουμε την χρήση τεχνητών συντηρητικών όπως οι παραφίνες. Όλα τα προϊόντα φέρουν την ευρωπαϊκή πιστοποίηση NaTrue για τα φυτικά και βιολογικά καλλυντικά.
 
Η ένωση «NaTrue» έχει έδρα την Ευρώπη και αποτελείται από εταιρείες που κατασκευάζουν φυσικά και βιολογικά καλλυντικά. Στόχος της είναι να διασφαλίσει τα υψηλότερα πιθανά κριτήρια για φυσικά καλλυντικά και τα συστατικά που περιέχουν. Η  «NaTrue» προάγει ενεργά ένα νόμιμο προσδιορισμό περί των φυσικών καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένων των όρων «βιολογικά» και «οργανικά», σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Η ένωση έχει θέσει σε κυκλοφορία και το δικό της διεθνές εμπορικό σήμα, διαχωρισμένο σε τρία επίπεδα, το «NaTrue Label». Για κάθε επίπεδο έχει καθοριστεί το ελάχιστο ποσοστό φυσικών συστατικών, καθώς και το ανώτατο ποσοστό ήμι-φυσικών  πρώτων υλών, που πρέπει να περιέχει κάποιο προϊόν. Ακόμη, έχει οριστεί σαφώς και το ποσοστό βιολογικών συστατικών, που πρέπει να περιέχονται στο προϊόν.
 
Με αυτόν τον τρόπο, τα αυθεντικά φυσικά και βιολογικά καλλυντικά μπορούν πλέον να είναι αναγνωρίσιμα με μια ματιά χάρη στο σήμα ποιότητας NaTrue.
 
Αυστηρά κριτήρια εξασφαλίζουν την φυσικότητα των προϊόντων και προσδιορίζουν 3 βαθμίδες που αντανακλούν την πραγματική διαφορά μεταξύ φυσικών και βιολογικών καλλυντικών.
 
1 αστέρι: 100% Φυσικά καλλυντικά
2 αστέρια: 100% Φυσικά καλλυντικά με (τουλάχιστον 70%) βιολογικά συστατικά
3 αστέρια: Βιολογικά καλλυντικά (τουλάχιστον το 95% των συστατικών  που περιέχονται στο προϊόν, πρέπει να προέρχονται από ελεγχόμενη βιολογική γεωργία και/ή από ελεγχόμενη συλλογή άγριων φυτών, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν διατυπωθεί στους Κανονισμούς της ΕΚ σχετικά με την οικολογία [Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2092/91 ή – από την 1η Ιανουαρίου 2009 – Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 834/2007].)
 
Η πρώτη κατηγορία προσδιορίζει το ποιοτικό επίπεδο της φυσικότητας που διακρίνει όλα τα αυθεντικά φυσικά καλλυντικά που αποτελεί και την βάση πιστοποίησης ενός προϊόντος με το σήμα NaTrue.
 
 
Προϊόντα με συστατικά βιολογικής προέλευσης μπορούν να επιτύχουν το σήμα NaTrue με 2 ή 3 αστέρια αρκεί να συγκεντρώνει τις παρακάτω προδιαγραφές.
 
 
Το σήμα ποιότητας NaTrue για τα φυσικά και βιολογικά συστατικά αποτελεί ασφαλή εγγύηση ποιότητας για κάθε παραγόμενο προϊόν ενώ τα βραβεία που έχει συγκεντρώσει η WELEDA διεθνώς, αποδεικνύουν τη μοναδικότητά τους. Χωρίς την προσθήκη συνθετικών συντηρητικών, τεχνητών αρωμάτων, χρωστικών ουσιών, ορυκτών ελαίων και γενετικά τροποποιημένων συστατικών στις πρώτες ύλες και με συνεχείς ελέγχους η εταιρεία WELEDA καταφέρνει να διατηρεί υψηλές προδιαγραφές σε όλα τα στάδια παραγωγής.
 

 
 
 
 
 
Βιολογική Καλλιέργεια

Η Βιολογική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργιας η οποία ελαχιστοποιεί ή αποφεύγει πλήρως τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων,ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών,ορμονών καθώς και πρόσθετων ουσιών στις ζωοτροφές. Οι βιολογικοί καλλιεργητές βασίζονται σε αμειψισπορα (εναλλαγή φυτών για συγκομιδή), υπολείμματα συγκομιδών,αγρανάπαυση, ζωικά λιπάσματα (κοπριά) και μηχανική καλλιέργεια για τη διατήρηση της παραγωγικότητας του χώματος, τον εμπλουτισμό του με θρεπτικές ουσίες για τα φυτά καθώς και για τον έλεγχο των ζιζανίων, εντόμων και παράσιτων.

Η Βιολογική Καλλιέργεια συχνά συνδέεται με την υποστήριξη αρχών πέρα από την καλλιέργεια, όπως το Δίκαιο Εμπόριο (Fair Trade) και τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

 

Περιποίηση από την κορυφή ως τα νύχια

 
Κρεμώδες αφρόλουτρο με άγριο τριαντάφυλλο, έλαιο περιποίησης με ιπποφαές, αναζωογονητική περιποίηση ποδιών - στη γκάμα προϊόντων των φυσικών καλλυντικών Weleda υπάρχει κάτι για κάθε περίπτωση. Ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, τα προϊόντα μας αποτελούν πηγή αρμονίας, χαλάρωσης, αναζωογόνησης ή ενέργειας και ενεργοποιούν την επιδερμίδα και τις αισθήσεις. Άψογα συνδυασμένες συνθέσεις από επιλεγμένες φυσικές ουσίες υποστηρίζουν τις ρυθμιστικές ικανότητες του σώματος ώστε να νιώθετε υπέροχα με το δέρμα σας.