Οι πρωτεΐνες είναι εξαιρετικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, απαραίτητες γαι το σχηματισμό των μυών, ορμονών, ενζύμων, αντισωμάτων. Εκτός αυτού, αποτελούν πηγή ενέργειας και συμμετέχουν σε ζωτικές λειτουργίες όπως η διατήρηση της ισορροπίας οξέων - βάσεων. Δυστυχώς, οι ζωικές πρωτεΐνες (κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά), που προέρχονται από ζώα εκτροφής περιέχουν μεγάλες ποσότητες λίπους και, συνήθως, υπολείμματα φαρμάκων και φυτοφαρμάκων (αντιβιοτικά, ορμόνες, εντομοκτόνα κλπ.). Έτσι αποτελεί πράξη σύνεσης η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και αύξηση κατανάλωσης φυτικής πρωτεΐνης και ψαριού. Η Nature's Plus βασισμένη στην τελευταία λέξη της επιστήμης , σύμφωνα με την οποία πρωτεΐνες από διαφορετικές πηγές δίνουν ευεργετικότερα αποτελέσματα, χρησιμοποιεί ισομερές μίγμα πρωτεϊνών από ρύζι, μη μεταλλαγμένη σόγια και μπιζέλι [1/3 + 1/3 +1/3].