Κατηγορίες Προϊόντων

Κέικ σοκολάτας

Υλικά
2 +  φλιτζάνια αλεύρι Ζέας,dinkel ή σίτου ολικής άλεσης (200-250 γραμ. ή όσο πάρει χωρίς να γίνει σφιχτό το μίγμα)
1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο αγελάδας (150 γραμ.) ή μίξη 50 γραμ. βουτύρου αγελάδας με 100 γραμ. οργανικό λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
220 γραμμάρια φλιτζάνια ζάχαρη ακατέργαστη
3 αυγά
1 μικρό γιαούρτι πρόβειο πλήρες (350 γραμ.)
3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ (10 γραμ.)
½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 δόση βανίλια Μαδαγασκάρης σε σκόνη (μαύρη φυσική βανίλια)
¾ φλιτζανιού κακάο (45 γραμ.) ή 1 φλιτζάνι σοκολάτα τριμμένη (80 γραμ.)
1 ½ κουταλιά ξύσμα βιολογικού πορτοκαλιού (10 γραμ.)
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μια λεκάνη για μερικά λεπτά (μέχρι να ανοίξει το χρώμα).Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί, χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε λίγο-λίγο.
  Διαλύετε καλά το κακάο στο χλιαρό γάλα και το ρίχνετε στο μίγμα. Παράλληλα φτιάχνετε  μαρέγκα σφιχτή με τα ασπράδια. Στη συνέχεια  τη προσθέτετε στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι, μέχρι να τελειώσουν.
Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι, γιατί το κέικ αν ανακατευτεί έντονα δεν παίρνει το σωστό ύψος στο ψήσιμο. Έπειτα ρίχνετε το μίγμα σε (ελαφρώς) βουτυρωμένη φόρμα, χαράσσετε απαλά για να μη φουσκώσει και σκάσει σε κάποιο σημείο και ψήνετε στους 170ο για 70-90 λεπτά περίπου (χωρίς να προθερμάνετε ιδιαίτερα).
Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμο, όταν τρυπήσετε με μυτερό μαχαίρι και βγει καθαρό. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγετε το φούρνο, γιατί μπορεί να χάσει ύψος.
  Τα συγκεκριμένο κέικ έχει υφή που θυμίζει brownies.
 
 
 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.