Κατηγορίες Προϊόντων

Κέικ κανέλας

Υλικά
3 ½   φλιτζάνια αλεύρι Ζέας,dinkel ή σίτου ολικής άλεσης  (350 γραμ.)
  1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο αγελάδας (150 γραμ.) ή μίξη 50 γραμ. βουτύρου αγελάδας με 100 γραμ. οργανικό λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
270 γραμμάρια ζάχαρη ακατέργαστη
½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
4 αυγά (3 κρόκοι-4 ασπράδια)
3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ (15 γραμ.)
1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη ( 10 γραμ.)
2 κουταλιές κονιάκ (20 γραμ.)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν πάουντερ και την κανέλα . Ανακατεύετε το γάλα με το κονιάκ. Δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μια λεκάνη για μερικά λεπτά (μέχρι να ανοίξει το χρώμα).
 Στη συνέχεια , προσθέτετε έναν-έναν   τους κρόκους, εξακολουθώντας το χτύπημα κ έπειτα το γάλα λίγο-λίγο. Φτιάχνετε  μαρέγκα σφιχτή με τα ασπράδια κ την προσθέτετε στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι, μέχρι να τελειώσουν.  Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι, γιατί το κέικ αν ανακατευτεί έντονα δεν παίρνει το σωστό ύψος στο ψήσιμο.
   Έπειτα ρίχνετε το μείγμα σε (ελαφρώς) βουτυρωμένη φόρμα, χαράσσετε απαλά για να μη φουσκώσει κ σκάσει σε κάποιο σημείο και ψήνετε στους 170ο για 45 λεπτά περίπου (χωρίς να προθερμάνετε ιδιαίτερα). Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμο, όταν τρυπήσετε με μυτερό μαχαίρι κ βγει καθαρό. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγετε το φούρνο, γιατί μπορεί να χάσει ύψος.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.