Κατηγορίες Προϊόντων

Κέικ ταχινιού

Υλικά
2 ½  φλιτζάνια αλεύρι Ζέας,dinkel ή σίτου ολικής άλεσης  (250 γραμ.)
300 γραμμάρια ζάχαρη ακατέργαστη
2 φλιτζάνια ταχίνι (400 γραμ.)
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (60 γραμ.)
½ φλιτζάνι καρύδια ελαφρώς σπασμένα (60 γραμ.)
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (190 γραμ.)
1 κουταλιά ξύσμα βιολογικού πορτοκαλιού (7 γραμ.)
1 κουταλιά κοφτή κανέλα σκόνη(10 γραμ.)
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ (10 γραμ.)
2 κουταλάκια κοφτά σόδα (10 γραμ.)
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού (105 γραμ.)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 Βάζετε το ταχίνι σε πήλινη λεκάνη και το ανακατεύετε με το χλιαρό νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε. Πασπαλίζετε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι.
   Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Το ρίχνετε στο μίγμα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το χυμό , τις σταφίδες και τα καρύδια.  Δουλεύετε λίγο το μείγμα και το ρίχνετε σε (ελαφρώς) βουτυρωμένη ή λαδωμένη φόρμα, χαράσσετε απαλά για να μη φουσκώσει και σκάσει σε κάποιο σημείο και ψήνετε στους 170ο για 1 ώρα  περίπου (χωρίς να προθερμάνετε ιδιαίτερα). Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμο, όταν τρυπήσετε με μυτερό μαχαίρι και βγει καθαρό. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγετε το φούρνο, γιατί μπορεί να χάσει ύψος. Όταν ψηθεί , ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε το κέικ με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.